naročanje na tel.:
0590 636 00, 051 636 000ali

Vprašanje 15-letnice o spolnosti

objavljeno 15.3.2017, na portalu Popolno samosvoja

 

Sem 15letno dekle, in imam fanta že pol leta. Spolnih odnosov še nisva imela, jih pa pričakujeva kar kmalu. Zanima me, če sem spolno že dovolj zrela za spolne odnose? Ali je kondom zanesljiva zaščita?Drago dekletce!

Vesela sem, da kljub mladosti odgovorno razmišljaš o zaščiti pred zanositvijo. Če imaš že redne menstuacije, to pomeni skoraj vsak mesec, si očitno biološko že zrela in bi lahko tudi nepričakovano zanosila. Seveda pa je socialna, družbeno sprejemljiva meja za spolne odnose, ko lahko samostojno skrbiš zase in bi lahko poskrbela tudi za otroka, ko pride do zanositve.

Pri prvem spolnem odnosu naj bo fant nežen in pazljiv s teboj, da ti ne ostane v neprijetnem spominu.

Opozarjam pa na res varno zaščito! Kondom, če ga bosta uporabljala zares REDNO in VSAKIČ brez izjeme, je visoko zanesljiv in varuje tudi pred spolno prenosljivim boleznim. Meja 15 let je nekoliko prenizka, da ti predpišemo tabletke ali vaginalni obroček, vendar bi bilo ob starosti 16 let to že možno. Pazljivo in še enkrat pazljivo, če se bosta podala v svojo intimnost brez posledic.

Multimedija
22.02

Zimske počitnice DC Strah zaprto

Zaradi zimskih počitnic bo ambulanta zaprta od 25.2. do 1.3. 2019. Naročanje po e-pošti ne bo mogoče, saj vam zaradi odsotnosti ne bomo mogli odgovoriti. Dosegljivi pa smo po telefonu, zato vas vabimo, da nas pokličete!

24.01

Pomemben dan za Diagnostični center Strah

V petek, 25.1.2019 je pomemben dan za Diagnostični center Strah. Kot strokovna podpredsednica primarij Darija Mateja Strah sodeluje na učni delavnici DNA testi v ginekologiji in perinatologiji, ki ga organizira Klinika za ginekologijo in perinatologi...

26.10

Rožnati oktober

Rožnati oktober vsako leto opomni ženske vseh starosti, da morajo skrbeti za svoje zdravje. NA področju ozaveščanja smo bili v Diagnostičnem centru Strah letos kar pridni.V oddaji Dobro jutro smo govorili o: dejavnikih tveganja za nastanek raka, kaj ...

30.08

Skrb za zdrave dojke

Ob prihajajoči 10. obletnici Diagnostičnega centra Strah - prijazne ginekološke ambulante začenjamo z novo dejavnostjo: SKRB ZA ZDRAVE DOJKE.
Primarij Strah bo z ekipo sodelavcev kot prva v Sloveniji celostno poskrbela za zdrave dojke žensk v vse...

NAROČITE SE NA E-NOVICE

KJE SMO?

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH
Slamnikarska cesta 3a, 1230 Domžale

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH

Prim. DARIJA STRAH, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva
licenca FMF za ultrazvočne preglede v nosečnosti in ginekologiji, licenca za ultrazvočne preglede dojk

 


NAROČANJE PO TELEFONU
+386 (0) 590 636 00
+386 (0) 51 636 000

SPLETNO NAROČANJE
narocanje@strah.si
ali preko spletnega obrazca

DELOVNI ČAS
pon: 10.30 - 17.00,
tor, sre, čet, pet: 8.30 - 15.00.

© Diagnostični center Strah
Izdelava spletne strani Cloovis & Darka