naročanje na tel.:
0590 636 00, 051 636 000ali

Kako si pomagamo pri bolečih menstruacijah?

objavljeno 19.1.2017, na portalu Popolno samosvoja

 

Najboljše preprečevaje bolečih menstruacij je uvedba hormonske kontracepcije. Ker hormonska kontracepcija s svojim delovanjem na telo povzroči, da jajčnika ne delujeta in ne proizvajata lastnih spolnih hormonov, so krvavitve, ki jih imamo ob uporabi denimo vaginalnega obročka (NuvaRing) ali kontracepcijskih tabletk, zelo blage in malo ali celo nič boleče. Take krvavitve trajajo tudi manj časa, predvsem pa ne krvavimo obilno in s krči. Priporočam obisk ginekologa, saj je osnovni namen kontracepcijskega svetovanja ravno ugotoviti, kakšne vrste so primerne za posameznico.


Če ne uporabljamo hormonske kontracepcije, ginekologi, splošni zdravniki ali pediatri svetujemo uvedbo katerega od protivnetnih in protibolečinskih zdravil iz skupine nesteroidnih antirevmatikov. Nekateri se dobijo tudi brez recepta.

Aspirin ni primeren. Ob manjših bolečinah zadošča že paracetamol. Pomembno pa je, da zdravilo vzamemo, preden nas začne boleti. Nikoli ne smemo čakati, da se telo razboli, saj potem potrebuje zdravilo bodisi veliko več časa ali pa veliko večjo dozo.

V času bolečin lahko zvečer spijemo toplo mleko z žlico medu. Vedno pazimo, da smo pravilno in dovolj oblečene v času menstruacije in da s podhlajevanjem telesa ne izzovemo še večjih bolečin.

Multimedija
22.02

Zimske počitnice DC Strah zaprto

Zaradi zimskih počitnic bo ambulanta zaprta od 25.2. do 1.3. 2019. Naročanje po e-pošti ne bo mogoče, saj vam zaradi odsotnosti ne bomo mogli odgovoriti. Dosegljivi pa smo po telefonu, zato vas vabimo, da nas pokličete!

24.01

Pomemben dan za Diagnostični center Strah

V petek, 25.1.2019 je pomemben dan za Diagnostični center Strah. Kot strokovna podpredsednica primarij Darija Mateja Strah sodeluje na učni delavnici DNA testi v ginekologiji in perinatologiji, ki ga organizira Klinika za ginekologijo in perinatologi...

26.10

Rožnati oktober

Rožnati oktober vsako leto opomni ženske vseh starosti, da morajo skrbeti za svoje zdravje. NA področju ozaveščanja smo bili v Diagnostičnem centru Strah letos kar pridni.V oddaji Dobro jutro smo govorili o: dejavnikih tveganja za nastanek raka, kaj ...

30.08

Skrb za zdrave dojke

Ob prihajajoči 10. obletnici Diagnostičnega centra Strah - prijazne ginekološke ambulante začenjamo z novo dejavnostjo: SKRB ZA ZDRAVE DOJKE.
Primarij Strah bo z ekipo sodelavcev kot prva v Sloveniji celostno poskrbela za zdrave dojke žensk v vse...

NAROČITE SE NA E-NOVICE

KJE SMO?

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH
Slamnikarska cesta 3a, 1230 Domžale

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH

Prim. DARIJA STRAH, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva
licenca FMF za ultrazvočne preglede v nosečnosti in ginekologiji, licenca za ultrazvočne preglede dojk

 


NAROČANJE PO TELEFONU
+386 (0) 590 636 00
+386 (0) 51 636 000

SPLETNO NAROČANJE
narocanje@strah.si
ali preko spletnega obrazca

DELOVNI ČAS
pon: 10.30 - 17.00,
tor, sre, čet, pet: 8.30 - 15.00.

© Diagnostični center Strah
Izdelava spletne strani Cloovis & Darka