naročanje na tel.:
0590 636 00, 051 636 000ali

Stara sem 20 let. Naročena sem na pregled bris materničnega vratu in me zanima kako to poteka.

Na spletnih straneh Državnega programa za odkrivanje raka na materničnem vratu ZORA najdete veliko podatkov in pojasnil, zakaj, kdaj, čemu in kako redno je treba obiskovati ginekologa, da se celo življenje ostanemo zdravi ali vsaj v stanju, ko lahko medicina pomaga, kadar gre za bolezenska dogajanja ženskega zdravja.

Če ste že imeli spolne odnose, vam bo ginekolog odvzem bris materničnega vratu z majhno paličici. To je neboleče. Potem vas bo tudi natančno pretipal, temu pravimo bimanualni ginekološki pregled. Tako zaznamo nepravilnosti maternice in obeh jajčnikov, vendar le, če so spremembe dovolj velike, da jih zatipamo. Zato je najbolje, da opravi tudi ginekološki ultrazvok, ki ravno tako, kot pregled in odvzem brisa, potem seveda preko nožnice. Ultrazvočni pregled je ravno tako neboleč in ni nevaren za zdravje ženske. 

Bris materničnega vratu se jemlje nato redno vsako tretje leto pod pogojem, da je izvid brisa seveda normalen. V primeru bolezenskega izvida pa moramo ginekologa obiskati pogosteje in opraviti dodatne preiskave, ki jih določi ginekolog sam. Ne pozabimo, redni obisk pri strokovnjaku nam kot preventiva zagotavlja veliko več možnosti zdravega življenja kot obisk, kadar se težave pojavijo.

Multimedija
12.04

Sodelovanje s psihoterapvtom Milanom Krajncem

Začenjam strokovno sodelovanje s priznanim psihoterapevtom Milanom Krajncem. Govorila bova o tem kako rešiti podjetje in vodilne delavce, še posebej, ko pozabijo nase ter o tem kaj storiti, da zopet začutimo same sebe? Na spodnji povezavi si prebe...

29.03

Svetovni dan Downovega sindroma

21.3. je generalna skupščina OZN pred dvanajstimi leti razglasila za svetovni dan downovega sindroma. Datum simbolno izraža genetsko posebnost tega sindroma – tretji dodatni kromosom na 21. paru kromosomov človeske celice. Ta dan obeležujejo po števi...

21.12

Bodite prijazni do sebe

V življenju vedno obstaja še ena priložnost. Kar se ni izpolnilo letos, se zgodi drugo leto. Brez novoletnih zaobljub se rojevajo nove priložnosti in nova spoznanja. A ena mora vseeno vedno biti: "Do sebe bom prijazna"!
Skupaj s sodelavc...

NAROČITE SE NA E-NOVICE

KJE SMO?

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH
Slamnikarska cesta 3A, 1230 Domžale

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH

Prim. DARIJA STRAH, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva
z licenco FMF za ultrazvočne preglede v nosečnosti in ginekologiji


NAROČANJE PO TELEFONU
+386 (0) 590 636 00
+386 (0) 51 636 000

SPLETNO NAROČANJE
narocanje@strah.si
ali preko spletnega obrazca

DELOVNI ČAS
pon, sre: 10.30 - 17.00,
tor, čet, pet: 8.30 - 15.00.

© Diagnostični center Strah
Izdelava spletne strani Cloovis & Darka