naročanje na tel.:
0590 636 00, 051 636 000ali

Stara sem 20 let. Naročena sem na pregled bris materničnega vratu in me zanima kako to poteka.

Na spletnih straneh Državnega programa za odkrivanje raka na materničnem vratu ZORA najdete veliko podatkov in pojasnil, zakaj, kdaj, čemu in kako redno je treba obiskovati ginekologa, da se celo življenje ostanemo zdravi ali vsaj v stanju, ko lahko medicina pomaga, kadar gre za bolezenska dogajanja ženskega zdravja.

Če ste že imeli spolne odnose, vam bo ginekolog odvzem bris materničnega vratu z majhno paličici. To je neboleče. Potem vas bo tudi natančno pretipal, temu pravimo bimanualni ginekološki pregled. Tako zaznamo nepravilnosti maternice in obeh jajčnikov, vendar le, če so spremembe dovolj velike, da jih zatipamo. Zato je najbolje, da opravi tudi ginekološki ultrazvok, ki ravno tako, kot pregled in odvzem brisa, potem seveda preko nožnice. Ultrazvočni pregled je ravno tako neboleč in ni nevaren za zdravje ženske. 

Bris materničnega vratu se jemlje nato redno vsako tretje leto pod pogojem, da je izvid brisa seveda normalen. V primeru bolezenskega izvida pa moramo ginekologa obiskati pogosteje in opraviti dodatne preiskave, ki jih določi ginekolog sam. Ne pozabimo, redni obisk pri strokovnjaku nam kot preventiva zagotavlja veliko več možnosti zdravega življenja kot obisk, kadar se težave pojavijo.

Multimedija
22.02

Zimske počitnice DC Strah zaprto

Zaradi zimskih počitnic bo ambulanta zaprta od 25.2. do 1.3. 2019. Naročanje po e-pošti ne bo mogoče, saj vam zaradi odsotnosti ne bomo mogli odgovoriti. Dosegljivi pa smo po telefonu, zato vas vabimo, da nas pokličete!

24.01

Pomemben dan za Diagnostični center Strah

V petek, 25.1.2019 je pomemben dan za Diagnostični center Strah. Kot strokovna podpredsednica primarij Darija Mateja Strah sodeluje na učni delavnici DNA testi v ginekologiji in perinatologiji, ki ga organizira Klinika za ginekologijo in perinatologi...

26.10

Rožnati oktober

Rožnati oktober vsako leto opomni ženske vseh starosti, da morajo skrbeti za svoje zdravje. NA področju ozaveščanja smo bili v Diagnostičnem centru Strah letos kar pridni.V oddaji Dobro jutro smo govorili o: dejavnikih tveganja za nastanek raka, kaj ...

30.08

Skrb za zdrave dojke

Ob prihajajoči 10. obletnici Diagnostičnega centra Strah - prijazne ginekološke ambulante začenjamo z novo dejavnostjo: SKRB ZA ZDRAVE DOJKE.
Primarij Strah bo z ekipo sodelavcev kot prva v Sloveniji celostno poskrbela za zdrave dojke žensk v vse...

NAROČITE SE NA E-NOVICE

KJE SMO?

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH
Slamnikarska cesta 3a, 1230 Domžale

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH

Prim. DARIJA STRAH, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva
licenca FMF za ultrazvočne preglede v nosečnosti in ginekologiji, licenca za ultrazvočne preglede dojk

 


NAROČANJE PO TELEFONU
+386 (0) 590 636 00
+386 (0) 51 636 000

SPLETNO NAROČANJE
narocanje@strah.si
ali preko spletnega obrazca

DELOVNI ČAS
pon: 10.30 - 17.00,
tor, sre, čet, pet: 8.30 - 15.00.

© Diagnostični center Strah
Izdelava spletne strani Cloovis & Darka