naročanje na tel.:
0590 636 00, 051 636 000ali

Izbor za Evropejko leta 2008

V sredo, 12. novembra 2008, je gospod Hans-Gert Pöttering, predsednik Evropskega parlamenta, slovesno razglasil zmagovalko izbora za Naj Evropejko leta 2008.

Za osvojitev te prestižne nagrade se je med 12-timi kandidatkami potegovala tudi slovenska predstavnica, ginekologinja Darija Mateja Strah, dr. med. specialistka ginekologije in porodništva, ki je prejela številne pohvale žirije.  

Slovenija je letos sodelovala prvič. Našo predstavnico je 1. julija 2008 izbrala nacionalna žirija med tremi kandidatkami.

O zmagovalki je odločala »Evropska žirija za izbor Naj Evropejke leta 2008«, katere članica je bila tudi dr. Romana Jordan Cizelj, slovenska poslanka v Evropskem parlamentu.

Izbor pod pokroviteljstvom Evropskega parlamenta je organiziralo mednarodno združenje za promocijo žensk v Evropi – »International Association for the promotion of Women of Europe« (AIPFE), s sedežem v Bruslju. Združenje je bilo ustanovljeno leta 1987. Predsednica združenja je gospa Rodi Kratsa-Tsagaropoulou, grška poslanka v Evropskem parlamentu. Več informacij si lahko ogledate na njihovi spletni strani

O zmagovalki:
Monica Macovei je nekdanja romunska ministrica za pravosodje, ki je v EU veljala za motor romunskega boja proti kriminalu in korupciji.

O slovenski predstavnici:
Dr. Strahova je zaposlena v Ginekološki ambulanti in Ambulanti za ultrazvok v nosečnosti v Zdravstvenem domu Domžale, kjer se poleg rednega dela porodništva in ginekologije poglobljeno ukvarja z ultrazvočno diagnostiko in vodenjem ploda, nosečnic in žena v rodnem obdobju in menopavzi, odkrivanjem rakavih obolenj na rodilih in prsih ter zdravljenjem osteoporoze. Je edina slovenska ginekologinja in porodničarka, ki je oblikovala prosto dostopno spletno stran www.moja-ginekologinja.net. V filantropskem konceptu zasnovana spletna stran nudi avtorske vsebine s področja kontracepcije in ultrazvočnih pregledov.
Evropski prispevek dr. Darije Strah, je aktivno delovanje na področju odkrivanja kromosomskih, genetskih in strukturnih napak pri plodu ter vodenja bolezenskih stanj ploda in nosečnice, opravila pa je tudi mednarodno licenco za ultrazvočno odkrivanje Downovega sindroma - merjenje nuhalne svetline ter morfološki pregled ploda. Njeno delo "Ocena uspešnosti odkrivanja kromosomskih nepravilnosti pri plodu v ambulanti za UZ Domžale v časovnem obdobju od leta 1999 do 2006", je bilo predstavljeno tudi na 5. svetovnem kongresu fetalne medicine v Barceloni junija 2006. Odkrivanje je bilo ocenjeno kot izjemno uspešno.

 

 
delovni sestanek Agora 2009: Women in action for Europe - 20 years and more to come, Rodos; 3.- 5. april 2009


gospa Rodi Kratsa, podpredsednica Evropskega parlamenta in predsednica AIPFES, ob otvoritvi  pisarne Club de Rhodes - *House of Women of Europe*


Club de Rhodes, ki predstavlja delovna srečanja vseh lavreatinj posameznih držav, je nastal leta 1988 in do danes je bilo organiziranih več delovnih srečanj. V ozadju slike omenjega časovnega delovanja v novi pisarni Club de Rhodes, ki je bila odprta letos.


Delovno predsedstvo Agora 2009 z gospo Rodi Kratsa, podpredsednico Evropskega parlamenta, gospo Ursulo Plassnik, Avstrija, gospo Vike -Freiberga Vairo, Latvija, gospo Roelofs Sandro Elisabeth, Gruzija in Saulle Maria -Ritto, Italija


v družbi z nekdanjo predsednico Latvije gospo Vike - Freiberga Vairo


delovna skupina lavreatinj: Romunija, Slovenija in Nemčija in Velika Britanija


na delovnem kosilu v družbi lavreatinj Velike Britanije in Nemčije dr. Lodge Juliet in Gudrun Schmidt-Karner


predstavitev Darije Strah z naslovom: Strategies for equality in payment and working conditions regarding the gender


prijeten občutek, da je Agora 2009 pomembna delavnica za vse ženske Evrope

Multimedija
21.06

18.svetovni kongres fetalne medicine in dopust

Primarij Darija Strah se bo s svojim znanstvenim prispevkom udeležila 18. svetovnega kongresa fetalne medicine v Španiji. Ambulanta bo zaprta v ponedeljek 24. in sredo 26.6., zato vljudno prosimo, da za naročila pokličete od 27.6. dalje ter počakate ...

22.02

Zimske počitnice DC Strah zaprto

Zaradi zimskih počitnic bo ambulanta zaprta od 25.2. do 1.3. 2019. Naročanje po e-pošti ne bo mogoče, saj vam zaradi odsotnosti ne bomo mogli odgovoriti. Dosegljivi pa smo po telefonu, zato vas vabimo, da nas pokličete!

24.01

Pomemben dan za Diagnostični center Strah

V petek, 25.1.2019 je pomemben dan za Diagnostični center Strah. Kot strokovna podpredsednica primarij Darija Mateja Strah sodeluje na učni delavnici DNA testi v ginekologiji in perinatologiji, ki ga organizira Klinika za ginekologijo in perinatologi...

26.10

Rožnati oktober

Rožnati oktober vsako leto opomni ženske vseh starosti, da morajo skrbeti za svoje zdravje. NA področju ozaveščanja smo bili v Diagnostičnem centru Strah letos kar pridni.V oddaji Dobro jutro smo govorili o: dejavnikih tveganja za nastanek raka, kaj ...

NAROČITE SE NA E-NOVICE

KJE SMO?

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH
Slamnikarska cesta 3a, 1230 Domžale

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH

Prim. DARIJA STRAH, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva
licenca FMF za ultrazvočne preglede v nosečnosti in ginekologiji, licenca za ultrazvočne preglede dojk

 


NAROČANJE PO TELEFONU
+386 (0) 590 636 00
+386 (0) 51 636 000

SPLETNO NAROČANJE
narocanje@strah.si
ali preko spletnega obrazca

DELOVNI ČAS
pon: 10.30 - 17.00,
tor, sre, čet, pet: 8.30 - 15.00.

© Diagnostični center Strah
Izdelava spletne strani Cloovis & Darka