naročanje na tel.:
0590 636 00, 051 636 000ali

3D/4D ultrazvočni aparat

V Sloveniji se diagnostika z naprednimi ultrazvočnimi aparati zaradi omejenih sredstev izvaja v bolnišnicah in redkih ginekoloških ambulantah, kjer zdravniki z dobrim znanjem diagnosticirajo čedalje več stanj, ki jih do sedaj ni bilo mogoče ovrednotiti s klasičnim dvodimenzionalnim pregledom. Vsekakor je s strokovnega stališča preiskava ploda s tridimenzionalnim pregledom ob sumu na morebitno prirojeno napako izjemna pridobitev.

Katere nepravilnosti ploda lažje opazimo?

Zelo dobro lahko ugotovimo obrazne napake, kot so zajčja ustnica, razpoke trdega in mehkega neba, ki jih običajno prezremo zaradi lege ploda, slabega aparata ali prekomerne prehranjenosti nosečnice. 

Kadar sumimo na morebitno kromosomsko nepravilnost ploda, ki jo vrednotimo s pregledom nuhalne svetline v 12. tednu nosečnosti, lahko s 3D/4D preiskavo v 20. tednu zelo natančno ocenimo srce: pri Downovem sindromu je velikokrat prizadeto. Ker imamo možnost prostorskega prikaza srca, hitreje ugotovimo, ali srce pravilno deluje. Vedeti moramo, da so prav srčne napake poleg urinarnih nepravilnosti najpogostejše prirojene nepravilnosti. Pri morfologiji ploda v 20. do 25. tednu bodo tako pregledi bolj natančni, saj bomo lahko ocenili notranje organe in okostje, ki je lahko tudi prizadeto.

Veliko pridobimo tudi na področju neplodnosti. Že majhna pregrada ali srčasta oblika maternice lahko povzroči ponavljajoče se splave, prezgodnji porod ali nezmožnost zanositve. Vlaganje v nove tehnologije pomeni veliko časa in denarja. Vendar če lahko rešimo eno življenje in pomagamo le enemu otroku, trud ni zaman.

Multimedija
21.06

18.svetovni kongres fetalne medicine in dopust

Primarij Darija Strah se bo s svojim znanstvenim prispevkom udeležila 18. svetovnega kongresa fetalne medicine v Španiji. Ambulanta bo zaprta v ponedeljek 24. in sredo 26.6., zato vljudno prosimo, da za naročila pokličete od 27.6. dalje ter počakate ...

22.02

Zimske počitnice DC Strah zaprto

Zaradi zimskih počitnic bo ambulanta zaprta od 25.2. do 1.3. 2019. Naročanje po e-pošti ne bo mogoče, saj vam zaradi odsotnosti ne bomo mogli odgovoriti. Dosegljivi pa smo po telefonu, zato vas vabimo, da nas pokličete!

24.01

Pomemben dan za Diagnostični center Strah

V petek, 25.1.2019 je pomemben dan za Diagnostični center Strah. Kot strokovna podpredsednica primarij Darija Mateja Strah sodeluje na učni delavnici DNA testi v ginekologiji in perinatologiji, ki ga organizira Klinika za ginekologijo in perinatologi...

26.10

Rožnati oktober

Rožnati oktober vsako leto opomni ženske vseh starosti, da morajo skrbeti za svoje zdravje. NA področju ozaveščanja smo bili v Diagnostičnem centru Strah letos kar pridni.V oddaji Dobro jutro smo govorili o: dejavnikih tveganja za nastanek raka, kaj ...

NAROČITE SE NA E-NOVICE

KJE SMO?

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH
Slamnikarska cesta 3a, 1230 Domžale

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH

Prim. DARIJA STRAH, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva
licenca FMF za ultrazvočne preglede v nosečnosti in ginekologiji, licenca za ultrazvočne preglede dojk

 


NAROČANJE PO TELEFONU
+386 (0) 590 636 00
+386 (0) 51 636 000

SPLETNO NAROČANJE
narocanje@strah.si
ali preko spletnega obrazca

DELOVNI ČAS
pon: 10.30 - 17.00,
tor, sre, čet, pet: 8.30 - 15.00.

© Diagnostični center Strah
Izdelava spletne strani Cloovis & Darka