naročanje na tel.:
0590 636 00, 051 636 000ali

Ali lahko opravite preiskavo tudi po 14.tednu nosečnosti?

Pregled NS in napoved tveganja praviloma izvedemo med 11.tednom 3 dni ter 13. tednom in 6 dni. Vsebina pregleda in napoved tveganja je nastajala dolga leta na osnovi izjemno velikega števila podatkov, nacionalnih pojavljanj otrok z DS in starosti mater ob tem, za izračun napovedi tveganja je osnova zapleten statistični model, ki zopet temelji na trdnih dokazih in znanih podatkih. Zato je napoved tveganja možna le do konca 13 tedna nosečnosti.
Seveda se zgodi, da nosečnica pride prepozno. Takrat ji mora zdravnik povedati, da je možno plod le zelo natančno ultrazvočno pregledati,  le tveganja program ne more več podati. Vseeno priporočam, da nosečnica, četudi prepozna, vseeno opravi vsaj ultrazvočni pregled, saj je vsebinsko enak in podroben, izmeri se tudi NS. Če opazimo povečano NS, jo napotimo na trojni hormonski oziroma četverni hormonski test, ki lahko pokaže povečano tveganje in takrat se opravi invazivna preiskava. Oba hormonska testa, ki ju lahko odvzamemo od 16. tedna dalje, sta precej manj zanesljiva od pregleda NS. Zato je najbolje, da se, če je le možno, naročimo na pregled pravočasno oziroma prosimo osebnega ginekologa, naj zgodaj v nosečnosti določi predviden dan poroda; le tako ne bomo prepozni zaradi napačno določenega trajanja nosečnosti. Le ta je najpogostejši vzrok, da smo na pregledu naročeni napačno -prepozno.


Multimedija
22.02

Zimske počitnice DC Strah zaprto

Zaradi zimskih počitnic bo ambulanta zaprta od 25.2. do 1.3. 2019. Naročanje po e-pošti ne bo mogoče, saj vam zaradi odsotnosti ne bomo mogli odgovoriti. Dosegljivi pa smo po telefonu, zato vas vabimo, da nas pokličete!

24.01

Pomemben dan za Diagnostični center Strah

V petek, 25.1.2019 je pomemben dan za Diagnostični center Strah. Kot strokovna podpredsednica primarij Darija Mateja Strah sodeluje na učni delavnici DNA testi v ginekologiji in perinatologiji, ki ga organizira Klinika za ginekologijo in perinatologi...

26.10

Rožnati oktober

Rožnati oktober vsako leto opomni ženske vseh starosti, da morajo skrbeti za svoje zdravje. NA področju ozaveščanja smo bili v Diagnostičnem centru Strah letos kar pridni.V oddaji Dobro jutro smo govorili o: dejavnikih tveganja za nastanek raka, kaj ...

30.08

Skrb za zdrave dojke

Ob prihajajoči 10. obletnici Diagnostičnega centra Strah - prijazne ginekološke ambulante začenjamo z novo dejavnostjo: SKRB ZA ZDRAVE DOJKE.
Primarij Strah bo z ekipo sodelavcev kot prva v Sloveniji celostno poskrbela za zdrave dojke žensk v vse...

NAROČITE SE NA E-NOVICE

KJE SMO?

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH
Slamnikarska cesta 3a, 1230 Domžale

DIAGNOSTIČNI CENTER STRAH

Prim. DARIJA STRAH, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva
licenca FMF za ultrazvočne preglede v nosečnosti in ginekologiji, licenca za ultrazvočne preglede dojk

 


NAROČANJE PO TELEFONU
+386 (0) 590 636 00
+386 (0) 51 636 000

SPLETNO NAROČANJE
narocanje@strah.si
ali preko spletnega obrazca

DELOVNI ČAS
pon: 10.30 - 17.00,
tor, sre, čet, pet: 8.30 - 15.00.

© Diagnostični center Strah
Izdelava spletne strani Cloovis & Darka